30. 10. 2013

Balzamy na pery - tie čo mi pomáhajú

Asi tak od... odjakživa mám problém s popraskanými perami. Najlepšie a najlacnejšie riešenie pre mňa vždy bol jelení loj - veľká hrubá biela tyčinka (aj keď v tomto prípade zdrobnelina nie je na mieste). Keď som ju používala nemala som žiaden problém, pery boli krásne, bez šupiniek. Malo to len pár nevýhod: "tyčinka" bola biela a aj pery boli po nej biele - domáce použitie samozrejme nevadí, ale medzi ľuďmi som sa ju trochu aj hanbila vytiahnuť a nechcela som potom odpovedať na taktné otázky inteligentných ľudí čo to mám na ústach..., ďalšia nevýhoda sa raz ukázala po tom, čo som nechala kabelku s "tyčinkou" pri topení - niekto by namietal, že sa to môže stať aj s iným balzamom, ale mám pocit, že jelení loj sa topí nejako rýchlejšie. Výsledok? Našla som si v kabelke už len prázdny obal a kvalitne naimpregnovanú nekoženú kabelu. No a tretia nevýhoda je absolútne najpovrchnejšia - ale keď mňa to nebaví používať jeden a ten istý balzam aj dva roky... To sa mi spokojne stalo, kto si JL niekedy kúpil a používal tak vie o čom hovorím. No a aby som nezabudla,. tak po pár týždňoch povaľovania sa v kabelke a inde tá biela tuba vyzerala ako valček, ktorým sa odstraňujú smietky z oblečenia. A to podotýkam, že v kabelke nezvyknem mať sajrajt (teda, nemala som, pred deťmi...). 

No ale o inom som chcela... Tak sa teda stalo a stáva, že si nedám povedať a skúšam stále nové a nové balzamy, pomády a krémy na pery a asi nikdy neprestanem skúšať, lebo ma to jednoducho baví - ale vám to asi vysvetľovať nemusím. 

Tu by som chcela predstaviť môj výber toho čo mi pomohlo a som chotná si to kúpiť znova, alebo som to už aj urobila. A možno niekedy inokedy to bude o tom, čo mi nepomohlo a aj keď to 90% ľudí na blogoch chváli pre mňa sú to prepadáky. Ale o tom možno potom.


Začnem asi tým, čo je pre mňa v posledných dňoch tutovka - Rossebud Salve balzamy sú legendárne a kontroverzné zároveň. Niekto na nich nedá dopustiť a iní zas tvrdia, že je to len zafarbená vazelína. Aj ja som si ich kúpila pod vplyvom reklamy, uznávam, ale neľutujem a zaraďujem medzi produkty, čo fungujú. Hlavná zložka je naozaj vazelína a zmes olejov a tajných ingrediencií Dr. Smitha. Nikomu jeho názor neberiem, ale zároveň si stojím za tým že pre pery (aspoň tie moje) nič lepšie ako vazelína neexistuje. A ešte včelí vosk... ale to predbieham. 
Balzam nemá na perách žiadnu farbu a len sa jemne leskne. Vonia po ružiach - ako ružová voda, ak to poznáte. Balenie má 22g a vydrží dlho. Najlacnejšie som ho videla predávať na ebay - došiel relatívne rýchlo a bol to originál, ak by sa niekto bál. Predajcu už neviem, bolo to dávnejšie, takže pátrajte. 



Fushi hydratačný a osviežujúci balzam na pery mám tuším z feelunique. Je pravdou, že by sa hodil viac na leto, ale nemala som pokoja a tak som ho otvorila teraz na jeseň. Na leto preto, že je mierne šťipľavý - prvých 5 minút, potom si už len vychutnávam pocit, že sa mi vsakuje do pier a hydratuje ich. Je mastný, ale nie prípiš, má zvláštnu pepermintovú (a ešte niečo) vôňu, ktorá mi pripomína staré mastičky kedysi u starých rodičov. Ale je to celkom príjemná vôňa, aj tak ju po chvíli nebudete cítiť. Čo sa týka zloženie obsahuje bambucké maslo, avokádový, jojobový olej, včelí vosk a esenciálne oleje. Samé mňamky... Cena je na také malé balenie - 10ml, dosť vysoká pokiaľ si dobre spomínam, oplatí sa počkať na nejaký zľavový kupón.


Korres Lip Butter Pomegranate je klasika - tento si schovám na leto, teraz viac využívam wild rose. Doba spotreby otvoreného balenia je 24 mesiacov čo je fantastické pre niekoho ako ja, kto má otvorených 10 balzamov zároveň. Inak som už o ňom písala, nemám čo dodať, láska trvá...


Reve de Miel od  Nuxe je pre mňa dlho snívaná štipka luxusu - prepieraný balzam na každom druhom zahraničnom blogu - kto by odolal. A som rada. Nie je to síce číra príroda, ale to mi ako ste si už iste všimli nevadí a hlavne že funguje. Nemám už krabičku takže vám nepoviem čo presne obsahuje ale viem, že je tam aj včelí vosk, u ktorého som si všimla, že mi tiež veľmi pomáha. Textúra je skôr pastovitá, robí matný finish a môžete ho použiť pod rúž a máte výživný a nelesknúci sa podklad. Používam hlavne večer a ráno sa budím s hladkými perami. Odporúčam, na zahraničných stránkach dostať v zľave za cca 10€. A aby som nezabudla, vonia krásne citrónovo. 


A máme tu ďalšiu vazelínovú bombu - Baleu - Juicy Orange. Nebyť tej odpornej umelej akože pomarančovej vône tak ja nemám námietky, lebo šak vazelína, hehe. Kúpite v Dm asi za 1,5 €.



A v Dm ešte zostaneme - Alverde Vanilka a mandarínka. Alverde všeobecne nemám veľmi rada, máločo mi vyhovovalo, inak je to sympatická značka, tak škoda. Tento balzam sa im ale vydaril, rovnako ako ten nechtíkový. Veľmi mi pripomína tyčinku na pery Panthenol. Funguje skvelo, je mastný, čo mi vyhovuje a tyčinka je praktická do vrecka kabáta na zimu.  Cena je tiez niečo okolo 1,5€.


Toto je moja oficiálne najnovšia láska. Crazy Rumors (je jedno v akej príchuti). Prišli mi len nedávno v objednávke z iherbu a musím sa pripojiť k davu ochkajúcich nadšencov. Popravde neviem ako vonia pomaranč s bergamonom, ale tá vôňa je príjemná, rovnako ako korenený čaj, korý mám rozrobený. Ďalšie vône ešte len čakajú na otvorenie. Ale vôňa vôbec nie je to podstatné. Balzam je skvele hydratačný, dlho vydrží na perách (pokiaľ ho nezjem) a aj pomaly ubúda, sa mi zdá. Len škoda, že je pomerne málo dostupný, inak mu nemám čo vytknúť. Cena na iherbe je cca 2,7 dolára. 




A ako posledný je krém Avene Cicalfate. Nie, nezbláznila som sa. Ja si to skutočne dávam na pery. Teda, ono a to asi okrem vyprážania dá použiť takmer na všetko a samozrejme aj na pery. Keď ich mám niekedy rozpraskané takmer do krvi tak je to moja prvá pomoc. Dostanete kúpiť v lekárni, len si asi kúpte to menšie 40ml balenie - táto obria tuba je za rok nespotrebovateľná. 

Tak to bol môj malý exkurz do starostlivosti o pery :-).  Mňa by teraz zaujímalo, či máte nejaké zaujímavé tipy a či ste niečo nové objavili medzi mojimi favoritmi. Majte krásne jesenné dni a teším sa na komentáre.


mt











10 komentárov:

  1. Ale ja by som sa ze velmi rada presla vasou kupelnou (alebo celkove priestorom, kde uchovavas kozmetiku), lebo to musi byt paradny pohlad. :D
    (Inac, ti prave rozpisujem mail, ak sa dokopem aj k dokonceniu, tak budem rada. Sak neviem, kam tie tyzdne a mesiace tak utekaju, mam pocit, ze len tot som nasla tento tvoj blog a isla som ti pisat, a zrazu len vnimam nejaky casovy sklz...och.) :)))
    M.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jooj sak prid, rada ta povodim... Ale nie, mam tolerantneho manzela, sak vies, pokial mame na chcleba tak mi to prechadza:-). A velmi sa tesim na mail, s tym casom to chapem az prilis dobre... Drz sa a budem sa tesit, fakt!

      Odstrániť
  2. Můj absolutní top produkt na rty je balzám od Saloos limeta-lemongrass. Teď jsem si pořídila měsíčkovou tyčinku Alverde a zatím jsem taky spokojená :)

    Jinak já naopak vazelínu na rtech moc nemusím, nemám ji ráda.

    Svět podle S.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ospravedlnujem sa, ze reagujem az teraz - viroza ma skolila... Saloos mam rada a z tvojho blogu dlhodobo viem, ze aj ty :-) Ale mne to bambucke maslo nejak nezabera - skusala som rozne, ale stale mi to zostane len na povrchu a nevsiakne sa to... Ale oleje maju teda luxusne!

      Odstrániť
  3. Od Rosebud jsem si nasyslila pět vůní a nedám na ně dopustit:-). Moji další oblíbenci jsou Bí mat cay a Carmex

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :-) ja tiez syslim, Carmex ma nelakam zatial :-)

      Odstrániť
  4. Ten Fushi balzámek vypadá dobře, mám od nich nějaké oleje a šapom s kondicionérem a všechny věci jsou moc fajn, akorát se trošku bojím toho štípání...Já mám moc ráda balzám od Pai a tyčinky od Yes to, co se týče balzámů Rosebud-neskutečně se mi líbí jejich balení, ale nelíbí se mi složení

    OdpovedaťOdstrániť
  5. tak stipania sa bat vobec nemusis - je to skor len take pocitove, ked sa na to zameras a sledujes to a po chvili to fakt necitit... Inak vonia trochu divne ale mne sa divne vone pacia - pripomina mi jednu staru masticku, ktoru mali moji stari rodicia :-) Pai a Yes to som neskusala, ale laka.... a nad zlozenim sa pre istotu velmi nezamyslam, len viem, ze to na mna funguje a hotovo - ja viem, som ignorant....:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Korres mám též ráda, je opravdu dobrý, akorát by mi vyhovoval bezbarvý...Ale ta konzistence je prostě úžasná! Nad Rossebud jsem hooodně uvažovala (také se nechám ovládnout reklamou), ale té vazelíny se trochu bojím...
    http://simushkainwonderland.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja vazelinu mozem, vsade je toho plno o tom aka je vraj zla a ze je to fuj, ale mne funguje a to je pre mna hlavne. A ten Korres je vo farbe prave velmi krasny - skus teraz na zimu ten svoj tmavy - uvidis ako to bude pekne vyzerat :-), ja si tento svetly nechavam na leto, teraz pouzivam wild rose, podobny ako plum a je to nadherna snehulienkovska farba...

      Odstrániť