24. 10. 2013

asi som konečne vyrástla...

Tak som si v poslednej dobe (pár mesiacov) obľúbila rúže. Je pravdou, že som asi od dvanástich rokov vždy nejaké vlastnila, ale stále to boli skôr nenápadné odtiene a ak tam aj niečo výraznejšie pribudlo tak to bolo skôr pre tú zberateľskú vášeň než na nosenie.

Ale človek by nikdy nemal hovoriť nikdy a tak keby mi niekto pred cca rokom povedal, že budem nosiť a dokonca vyhľadávať!!! tmavé, vínové, slivkové, čerešňové odtiene tak by som mu iste neverila. Samozrejme to má na svedomí asi tak z polovice blogosféra ( ble, nemám rada toto slovo, tiež slová ako napr. blogerína, ale najjednoduchšie sa ním niečo vystihuje, však) a z polovice to, že milujem farby, odtiene, to zvláštne čaro, ktoré z rúžov vychádza. Ehm, nechcem tu zveličovať ani zachádzať do prílišnej poetiky, jednoducho sa mi rúže páčia a konečne mám pocit, že som do nich dorástla. Alebo inak ... na niektoré veci musí človek dozrieť... A tak som zistila, že sa výraznejších farieb nemusím báť, že v nich nebudem vyzerať lacno, že sa s nimi môžem hrať a môžem (a niekedy by som vyslovene mala) byť za dámu.

A čo tým celým chcem vlastne povedať? Asi nič podstatné, len chcem ukázať rúže, ktoré momentálne používam a obľúbila som si ich. Niektoré sa tu už objavili, niektoré nie, tak ich budete vidieť v akcii (ale zas len na ruke) a môžete sa prípadne inšpirovať.




 1. Rimmel Moisture Renew - Electric Plum - písala som o ňom v predchádzajúcom článku. Je to taká jemnejšia verzia slivkovej, presne sa hodí na jeseň. Má v sebe jemné trblietky, ale  nič výrazné, hydratácia je priemerná, niekto nemusí použiť balzam, ja áno. Farba je krásna, studená s modrými podtónmi. 

2. Illamasqua - Salacious - v skutočnosti je menej do oranžova ako na fotke a viac do modra. Je to klasika, kto pozná Illamasqu tak vie, že nejakú hydratáciu tam asi čakať netreba - teda, ja mám len dva odtiene a obe parádne vysušujú ale zas tá pigmentácia... Tá pigmentácia je bomba. 

3. Essence - 04 On the Catwalk! - krémový rúž so stredne výraznou pigmentáciou - povedala by som na také bežné nosenie - nič sa ňou nedá pokaziť. Je to niečo medzi tmavo ružovou a vínovou... hm, také bežné nosenie, no... Celkom by som aj vďaka tomu pocitu na perách uverila, že hydratuje, ale mne nehydratuje takmer nič, takže keď chcete vedieť viac tak skúste sami. 

4. Avon - Plum Seduction - na prvý pohľad je to tmavá, hnedo červená farba - až by sme sa mohli zľaknúť, že? Ale je to klasická vínová, tmavá, šťavnatá zimná farba. Dá sa s ňou nádherne pracovať - buď ju len jemne prstom nanesiem a získam jemné zafarbenie alebo v plnej sile vie spraviť pomaly až gotický vzhľad (to je už nad rámec mojej odvahy a myslím, že mám zvyšok súdnosti). Joj pekná je to farba - len škoda, že Avon....

5. Korres - Wild Rose - tak toto ako iste všetci viete je balzám, ale že aký...? Pokojne by mohol v pigmentácii konkurovať essence a jej podobným. Popravde milujem tento balzam - OKAMŽITE mi zhydratuje (ach to je zas slovo) pery a krááásne ich zafarbí. V zime, keď som bledšia s ním vyzerám ako snehulienka, a povedzte, kto by nechcel vyzerať ako snehulienka, však? Vlastním ešte jeden tmavší Korres - Plum, ale mám záväzok ho otvoriť, až kým tento spotrebujem, takže neviem aký je... Ale istotne bude super. 


Na fotke sú ukážky v poradí od posledného, takže: Korres, Avon, Essence, Illamasqua a Rimmel. Je to fotené bez blesku na dennom svetle.


A toto je s bleskom. Poradie si tentoraz vymeňte, zľava do prava: Rimmel, Illamasqua, Essence, Avon a Korres. 

Tak ako sa vám páčia? Aké sú vaše momentálne najobľúbenejšie rúže. 

mt

5 komentárov:

  1. Dozrát do rtěnek to mi něco říká ;). Ale teda ty tvé barvy to jsou přímo BARVY. Krásné!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. hej ja viem tie fotky su brutalne ale vies ako pekne to vyzera na perach? a vobec nie lacno a vulgarne ako som sa bala.... Podla tvojich fotiek by som povedala, ze by ti tiez taketo odtiene pristali... aspon mas chcrobaka do hlavy :-)

      Odstrániť
  2. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tiez mam rada taketo syte farby :D A rovno s takymi som aj zacinala :D:D:D Vyslovene neznasam tie nude odtiene, 99% ludi s nimi vyzera ako keby mali natrete usta makeupom - prave tie podla mna mozu vyzerat "lacno" led sa to s nimi prezenie, mne evokuju take tie vysolarkovane oranzove stvorenia v satach s leopardou potlacou :D
    macabre-moon.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :-))) si to vystihla hehe. Mas moj obdiv, ja som zacinala s "nude" len to solarko som nejak nikdy nestihla... Ach, som takaaa nemodernaaa....

      Odstrániť