24. 4. 2013

5 za 5

...no, úplne za 5 eur to nebolo ale bolo to asi za 6,5 s kupónom na 25% zľavu a chytila som ešte výpredaj Catrice lakov na nechty, takže jeden ma vyšiel na 1,03€.



 
Laky som si vyberala podľa toho, aká farba mi chýba v zbierke a aj keď nie som nejaký lakovací maniak, mám rada na sebe nalakované nechty, mám radosť keď sa mi to podarí spraviť tak, že som s nimi spokojná a lakovanie je pre mňa koniec koncov relax. Z týchto sa mi najviac páči ten oranžový, ale už sa teším aj na mentolový, je to zaujímavá farba a na leto bude fajn, hlavne keď sa trocha opálim. No a zase tie mená lakov - dodáva im to šmrnc a mňa baví povedať: "páči sa mi Rusty"(to je ten v strede:-).
 
 
Rúže Essence sú klasika: 53 - nude farba ale až taká nude že ju bude používať asi len ako balzam, na mne nie je vôbec vidieť. A 62 je taká jahodo-malina so zlatými trblietkami - popravde je to otrasný odtieň ale na svoju obhajobu uvádzam, že v DMku všetko vyzerá úplne inak - tam som kupovala vínovú... Ja viem, pokojne sa smejte. Možno ju na niečo použijem... Nemáte tip?
 


mt
 
 

22. 4. 2013

MUA undressed me too

Podľahla som MUA mánii. Kúpila som si toto:

 
A som spokojná.
 

Farby sú ideálne, veľkosť tiež, mne to na domáce použitie stačí a neriešim pigmentáciu, prašnosť a iné vysoko vedecké kritériá na hodnotenie očných tieňov. Proste sú to tiene, mne sa páčia, vyhovujú mi a dokonca sa mi na týcho bielych páči aj to lacné plastové balenie. Len by nemuseli všetko vyrábať v Číne, ale tak čo už .... Kúpené na krasotika.sk v akcii za 5,5 €. A túto reklamu venujem obchodu grátis.

mt
 

Ladybox funguje alebo 15% dole

Musím sa priznať, že reklama v Ladyboxe funguje aj na mňa. V tom zatiaľ poslednom som mala tak ako všetci krém na strie od Palmer´s. A ten krém mi neskutočne dore voňal.... Teda, už som tu spomínala, že mám asi nejakú úchylku na zvláštne vône,  ale mne, ako inak, pripomína jednu mastičku môjho detstva (ja som celkovo nejaký moc nostalgický človek a ak mi vôňa pripomína nejakú príjemnú vec tak má vyhrané). No a to bol tiež jeden z dôvodov prečo som ho kúpila. Tým druhým bolo to, že je na strie, a aj keď tým mojim už nič nepomôže stále si môžem premastiť a vyživiť pokožku a možno ich bude menej vidno.
Tak tu máme tieto dva dôvody a potom si k nim pridajte ešte akciu na feelunique s 15% zľavou na všetko a výsledkom je tento nákup:


 
1. Stretch marks - tešila som sa naňho asi najviac, proste tá vôňa, ale radosť sa nekonala - zdá sa že existujú dve verzie a tá z LB sa nezhoduje s tou z FU - takže hej, celkom to ujde, zdá sa, že to vyživuje ako má, konzistencia hutnejšieho krému ale rozotiera sa vynikajúco, vonia kakaovo. Vcelku spokojnosť.
 

2. Firming butter - konzistencia je trošku redšia ako pri predchádzajúcom, ale skutočne je to skôr  maslo než nejaké obyč. telové mlieko. Vôňa zas taká klasická kakaová (celkovo mi to pripomína telové maslo Cien z Lidlu - kakaové - bude od štvrtka v akcii - len to Lidlacké je trochu viac silikónové, ak to viem posúdiť). Myslím, že aj celkom slušne hydratuje - to viem tiež posúdiť len z môjho pocitu, ale šak aj to stačí...

 
 
3. Bust cream - použila som ho zatiaľ 2x, stredne hustý krém, vcelku príjemný, uvidíme... Zase klasická parfemácia tejto značky.



4. Badger Cheerful Mind Balm - to najlepšie nakoniec. Má to byť balzam s vôňou povbudzujúcou myseľ, tak neviem...Zatiaľ som nejak výrazné účinky nezaznamenala ale ktovie. Každopádne vonia to fakt pekne, ako čerstvo vytlačený pomaranč zniešaný s veľmi silným mentolovým krémom. Takto to asi neznie veľmi príjemne ale mne to presne takto vonia. Občas ho použijem ako krém na ruky a potom ich ovoniavam alebo si ním namažem pery a mám to rovno pod nosom. Na perách to jemne mentolovo štípe a neviem či by sa to na ne malo používať, ale zatiaľ mi z toho nič nieje, takže možno aj áno. Konzistenzia je tuhá,  teplom sa pekne topí - je to ako tie doma vyrábané balzamy na pery čo obsahujú všelijaké oleje a včelý vosk a rôzne maslá - bludné prirovnanie ale to ma prvé napadlo a kto už niečo také kupoval na sashe alebo v CR na fler tak možno bude vedieť o čom tu točím, hehe... Prosto pozrite si zloženie a predstavte si, hm. 
No a v neposlednom rade je tu zas obal - moje infantilné ja zaplesalo a chcelo sa pochváliť.  Kochajte sa....


 


mt

PS: Pre baby z ČR je asi trápne objednávať Palmer´s z FU ale my tu nemáme drogérky, ktoré by ho predávali, tak preto. Alebo máme?, nechám sa poučiť rada.
 



 

9. 4. 2013

ecotools (asi)

Prišla mi zásielka štetcov, ktoré som kupovala na eBay - štetce Ecotools. Teda, oni sa tak tvária ale vážne pochybujem o tom, že to E. je. No, možno áno, čo ja viem, ale keď je to z Číny, stojí to pár eur a je tam ešte Free P&P tak sú moje pochybnosti asi normálne.

Každopádne, ja som spokojná. Nemám čo sa týka štecov na líčenie veľké nároky a tieto ich všetky spĺňajú.



 
Doručenie síce trvalo vyše dvoch týždňov ale inak všetko ok. Balenie sa tvári že originál, ale napr. nápisy na obaloch sú mierne ošúchané, bavlnená taštička je iná, než tá čo sa predáva napr. na iherb  a potlač rukoväte štetca je tiež nekvalitná a nerovnomerná. Ale tak zas čo by som za cca 6€ chcela, že?
 

Uvidíme čo to bude pri pravidelnom používaní, zatiaľ sa zdá že veľmi nepĺznu, sú veľmi jemné ale pevne držia. Niečo by snáď mohli vydržať.



Inak mne sa najviac páči tento malý Kabuki. A vám?


mt

 

8. 4. 2013

Alverde, Catrice, Ebelin a Essence


Moje dnešné nákupy s 25% zľavou na dekoratívku v DM:


 
 
1. Alverde krémová tvárenka zo zimnej limitky Winter Rose.  Na blogoch som sa na tento odtieň nechala namaškrtiť a tak som sa dnes nechala zlákať. Aj mi prišla tá farba nejaká známa ale až doma som zistila, že je to takmer totožná farba ako minerálna tvárenka, kotrú už mám doma dlhšie - Nordic Berry. No... tak nevadí, no. Na porovnanie foto nižšie. Tiež si dokolečka vyberaté stále tie isté alebo podobné odtiene?
Ale je krásna, však?


2. Essence matujúci púder 02 Soft Beige, neviem čo dodať. V stojane sa mi zdali všetky odtiene rovnaké, tak uvidíme, na leto snáď dobrý, prosto som chcela vyskúšať a nebol čas na dlhé vyberanie.
 
3. Catrice lak na nechty v odtieni 090 Karl Says Trés Chic (inak strašne sa mi páčia názvy všetkých C. výrobkov) - všetky Catrice laky boli za polovicu, tak neviem ci bude nejaká nová kolekcia alebo čo, ale tak za tú cenu sa oplatí skúsiť. Je to príjemná staroružová z kolekcie pre fr. manikúru. Na nechtoch som ho ešte neskúšala, dúfam, že nebudem sklamaná.
 
 
 
 
4. Ako posledný je štetec na očné tiene Ebelin. Nedal sa "ošahať"tak to bolo kupované na blind. Našťastie nevlastním zatiaľ žiaden vychválený a superkvalitný štetec svetovej značky takže mi stačí takmer čokoľvek - na prvý dojem dobrý, uvidíme, ale šak som tvorivá, využitie sa určite nájde.

No, to je na dnes všetko, mám celkom radosť z toho čo som kúpila a aj výčitky z míňania mám len také polovičné - púder mi už čoskoro skončí a tak som supernutnepotrebovala nový a štetec vlastne tiež.

Máte niečo z toho? A ste s tým spokojné?

mt






6. 4. 2013

Badger alebo moja slabosť pre plechovky a rodinné firmy

 
Tak už sme tu dlho nemali žiadny krém v plechovke, že? Veru, veru, už celý týždeň.
 
Toto vlastne ani nie je krém, je to balzam pre lepší spánok a príjemnejšie zaspávanie. A kúpila som ho .... lebo obal. Hláste sa, komu sa nepáči.
 
 
 
Konzistencia je dosť tuhá, je potrebné ho najprv trochu na prstoch "natopiť" a potom sa dá použiť na spánky, čelo, pod nos, na pery. Ja ho používam na ruky, lebo spím s rukou pod hlavou a tak mi to príjemne vonia. Keď som si ho dala na tvár prestala som vôňu cítiť po minúte, na tele som ju cítila este aj ráno.
 
 
 
Apropó vôňa: súto čisté bylinky: levanduľa a rozmarín - tie sú najvýraznejšie + ešte niečo ale to som nedokázala identifikovať ( ja tam cítim tymián, ale ktovie... ). Dovolím si tvrdiť, že bude vyhovovať málokomu, je to dosť špecifická vôňa a aj ja, čo mám rada "divné" vône som si na ňu musela chvíľu zvykať.
 
 
Ak sa vám plechovka páči vygooglite si Badger - tie obaly si zamilujete. Mám v pláne ešte niečo od nich vyskúšať, ale to čo chcem je stále vypredané, tak možno časom. A ako bonus, je to rodinná firma a tým ja proste fandím. Jendoducho, takmer dokonalý produkt :-).
 
Poznáte Badger a máte od nich niečo? Budem rada ak sa podelíte o svoje skúsenosti.
 
mt

Polnočné rande s essence v meste, ktoré nikdy nespí

Z tejto rady mám tri laky: čeveno oranžový - klasika asi najlepšia na leto, hnedo zlatý - ten je vcelku dosť elegantný a tento modrý. O červenom a hnedom možno niekedy nabudúce.



Mám rada farebné laky na nechty. Sú pekné, vtipné, niektoré elegantné a nútia ma mať stále upravené nechty - nemyslím nejaké gélové blbosti, len ich mať proste stále pekné, čisté, ošetrenú kožičku, bez záderov a pod. No a keď si chcem v drogérii spraviť radosť, stačí mi lak za 2€ (som skromná)a mám z neho rovnakú radosť ako niekto z laku za 20 éčok.



Lakovanie nie je dokonalé, ale na ilustráciu hádam postačí. Ešte dodám, že toto je stav po dni práce v domácnosti. Použila som podkladový lak a jednu vrstvu z každej strany laku, bez nadlaku.

 
 
 
Dá sa použiť každý sám, alebo tak ako som to spravila ja, najprv modrý a potom trblietky.
 
Tak ako sa vám páči? Máte tiež nejaké podobné Essence? Mne ešte chýba zelený, ale už ho asi nezoženiem. Rada by som ho videla v akcii, ak by mal niekto nafotené.

5. 4. 2013

Avéne Cicalfate

Tento krém sa mi zdal ako vhodný, univerzálny rodinný krém na mnohostranné použitie a aj sa mi to potvrdilo. Používam ho ja - občas ako vyživujúcu masku, alebo raz za čas ako nočný krém - neviem ako to robí, asi to bude tou termálnou vodou alebo čo, ale fakt funguje - ukľudňuje, vyživí a spraví pleť krajšou. Ale ako vravím, neviem ako to robí.
Funguje to aj na deti, keď majú nejaké odreninky, škrabance (áno, moje deti sú normálne a občas sa vzájomne tlčú) a na podráždené miesta na koži. Nie je to zázračné uzdravenie okamžite po natretí, ale vidím, že pokožka sa rýchlo ukľudní a čas hojenia sa výrazne skráti oproti tomu, čo by sa dialo, keby som im to nenatrela.


 
 
Konzistencia je pomerne hustá, krém sa však dobre rozotiera, a stačí ho málo na dané miesto a pekne premastí. Z tohto dôvodu ubúda veľmi pomaly a aj keď ho používa celá rodina neviem, či ho stihneme za rok spotrebovať celý.  To je aj vec, ktorá ma na ňom asi najviac štve - po otvorení spotrebovať do 12 mesiacov - ako ja viem, že je to orientačné a mesiac hore dole, ale nechcem tak drahý krém vyhadzovať z polovice nespotrebovaný a tak to vidím tak, že ho o rok budem natierať asi aj na rožky. Škoda.
Keď to zhrniem, som s ním veľmi spokojná, splnil všetky moje očakávania ale nabudúce zľava- nezľava kúpim už len 40ml balenie nie 100 - to sa podľa mňa asi ani nedá spotrebovať. Alebo áno?
Dajte tip čo ním ešte natierať...

mt